VSS B-tytöt Tallink Floorball Tournament 12.-14.5.2017

Share |
25.05.2017

Salisusien B-tytöt päättivät kautensa Tallink Foorball Tournamentiin toukokuun puolivälissä. C-tyttöjen joukkue oli saanut kauden päätökseen jo maaliskuun puolivälissä - suurin osa tytöistä pelasi näissä molemmissa joukkueissa. Päätösturnauksessa myös Iitu ja Nata siirtyivät B:n riveihin, pelattuaan Y-pelaajina C-tyttöjen joukkueessa.

IMG_3566.JPG

Lähtö turnausmatkalle oli mielenkiintoinen, kun lähdimme perjantaiaamuna jo ennen kahdeksaa. Ei tässä sinänsä mitään, lähtöä oli jopa saatu myöhästettyä parilla tunnilla. Mielenkiintoiseksi asian teki se, että päivän pelit olivat klo 20.30 ja 22.00! Meillä oli siis edessä matkapäivä ja pelit iltamyöhällä. 

Mielenkiintoistahan siitä tulikin.

Paras pelivire katosi matkustamiseen ja majoittumiseen Tallink Spa & Conference Hoteliin. Pitkän päivän ja hankalan valmistautumisen hintana molemmat pelit SB Vantaata ja SB Vaasaa vastaan hävittiin. Joukkue yritti parhaansa, mutta yhteistä peli-ideaa ei oikein millään tahtonut löytyä.

 IMG_3607.JPG

Lauantaina meillä oli vain yksi peli. Vastaan asettui lohkon etukäteen kovin joukkue RSS Panthers. Edellisen päivän huonon pelaamisen jälkeen oli vietetty laatuaikaa, mutta myös keskitytty säbän perusasioihin. Puolustus saatiinkin tässä pelissä toimimaan, mutta Panthersin tasoista joukkuetta vastaan se ei riittänyt, kun hyökkäyksestä puuttui yhteinen tekeminen ja ilo. Ihan ok esityksen jälkeen peli päättyi Panthersille 3-0.

Miksi Tallinnaan oli lähdetty?

Toki pelaamaan, mutta myös juhlimaan nyt päättyvää yhteistä kautta ja pitämään yhdessä hauskaa. Siinä onnistuttiin sitten aivan tavoitteiden mukaan! Karkaan vähän tapahtumien edelle ja totean, että kaikilla oli niin hauskaa, että jokainen olisi halunnut jatkaa joukkueessa ensi kaudelle. Tämä todettiin Kirkkonummella kun yhteinen bussimatka sunnuntaina päättyi - ja sen tuloksena joukkue jatkaa uudistuneena VSS-Rangers -yhteisjoukkueena kohti elokuun SM-karsintaa! Mukana ovat kaikki, paitsi Aino ja Pipsa, jotka ikänsä puolesta siirtyvät kokonaan A-tyttöihin omille tahoilleen.IMG_3571.JPG

 

Sunnuntaina pelattiin viimeinen peli ukrainalaista FBC Skala Girlsiä vastaan. Nyt toimi niin hyökkäys kuin puolustuskin. Peli oli aika yksipuolista susityttöjen näytöstä ja päättyi lukemiin 4-0.

tallink_peli_panoraama2.jpg

Kuten C-tyttöjen kauden lopuksi, nyt myös B-tytöille palautetta yksitellen: 

Tiuku “Pipsa” Hyytiäinen: olet tyttösäbän Petteri Kotilainen. Olet taitava pelin joka osa-alueella, todella nopea, halutessasi täysin peräänantamaton, loistava luova ja kekseliäs peluri. Olet myös aika ailahtelevainen ja ketjukaverien ja koko kentän on parasta olla valmiina mihin tahansa kun olet kentällä. Tuolla lahjakkuudella peliurallesi ei ole mitään rajaa, kaikki on kiinni siitä, mitä haluat ja kuinka hyvin saat ajatuksen pysymään mukana tekemisessä. Tunteella saa pelata, mutta niiden orjaksi ei kannata jäädä. Hyvää jatkoa, pidetään yhteyttä, olet meille kaikille tärkeä, The One And Only - Pipsa!

 

Aino Stick: Aino on ollut jo pitkään joukkueen kantava voima. Olet monipuolinen, lahjakas pelaaja, jolla riittää älyä, taitoa ja rohkeutta pelata. Joskus rooli joukkueen isoimpana tyttönä on ollut raskas kantaa, mutta nyt pääset pelaamaan omana itsenäsi ja ikäistesi joukkoon. Myös naisten joukkueisiin on varmasti tilausta jo nyt, kun kaikki osatekijät ovat kunnossa.

 

Johanna “Johki” Poikela: Olit pitkään koko joukkueen sydän ja tahto. Aina loppuun saakka ja kaikkensa panostava pelaaja - niinkin pitkälle, että ihan liian monta kertaa koimme ikäviä loukkaantumisia. Niinpä päätit sitten lopettaa säbän - ja tulit keväällä takaisin! Nyt löytyi rento, taitava, iloinen Johki, joka silti pelissä tekee kaikkensa, mutta tietää että elämässä on muutakin. Toivottavasti haluat jatkaa samalla mallilla - rennosti ja iloisesti, vaikka  koulukin vaatii ensi vuonna ehkä vähän lisää. Hyökkäävän puolustajan paikka lienee ainakin tässä vaiheessa sinulle se juuri sopiva vaikka pärjäät paikassa kuin paikassa.

 

Nina “Niitti” Puotila: myös sinä lopetit salibandyn kauden aikana, ja aivan pienellä houkuttelulla päätit lähteä uudelleen mukaan. Hienoa, että päätit niin. Loistava mailataito on aina ollut tunnusmerkkisi - pallo pysyy lavassa ja tuliset syötöt menevät niin maassa kuin ilmassa juuri sinne minne pitää. Lämärikin lähtee koko jengistä parhaiten. Ennen comabackiasi peliäsi vaivasi joskus varovaisuus ja pikkunättiys - mutta ei enää. Olet rento, taitava ja kova. Loistava peliä rakentava pakki, jolla on ratkaisuvoimaa kun sitä tarvitaan!

Emma "Romsi" Romsi: Ensin unohdin kirjoittaa sinusta, kun muistin jo kirjoittaneeni C:n kohdalla - että "jalka paketissa". Korjataan virhe!

Olet, erityisesti ikääsi nähden, aivan loistava pelaaja. Kun olet taitojen lisäksi kooltasi paljon vanhemman oloinen, ei tule aina sanottua niin kuin pitäisi: Olet loistavan taitava ja loppuunasti taisteleva pelaaja. Saat lisähaasteita pelaamiseesi koko ajan pelaamalla Rangersin A-tyttöjen joukkueessa ja se onkin oikein. Intohimosi näkyy siinä, miten olet aina halukas lähtemään pelaamaan, kun siihen vain tulee mahdollisuus. Koska myös parhaat voivat tulla paremmiksi, sinun kannattaa panostaa fysiikan tukiharjoituksiin, että paikat kestävät sillä tasolla jolla jo olet. Toisilla siihen on ehkä enemmän vuosia, sinun kannattaa panostaa sihen nyt, kun olet jo niin taidoiltasi kuin kooltasi aikuisten luokassa. Edessäsi on varmasti loistava tulevaisuus! Aivan loistavaa on sekin, että yhteisjoukkueen kautta sinulle syntyy tilaisuus jatkaa pelaamista VSS/Rangers B-tytöissä myös ensi kaudella, jos vain niin haluat. 

 

C-tytöistä  osa jäi viime turnauksen yhteydessä pois, joten palautetta teille nyt:

Jasmin “Jabu” Halonen:  Jasmin, jota kaikki muut kutsuvat Jabuksi ja valmentaja-isä Kimmo Jassuksi. Ei taida olla helppoa pelata joukkueessa, jossa valmentajana on oma isä? Onneksi saman kohtalon jakaa joukkueessa kolme muutakin tyttöä! Olet taitava ja sijoitut loistavasti oikein tekopaikkaan kun sitä tarvitaan. Lahjakkuutta ja taitoa löytyy, samoin kokoa ja kovuutta. Seuraavalla kaudella tullaan näkemään vielä kovempi Jabu, luotan siihen!

 

Anni Kurvinen:  Anni, olet joutunut olemaan pois kahdesta kauden päätös turnauksesta, mutta sellaista sattuu. Olet kooltasi pienehkö, mutta sen ei kannata antaa hämätä. Pelaat kovaa, taitavasti ja varmasti pakin paikkaasi ja olet aina luotettava joukkueen osa. Kuulut myös joukkueen parhaisiin laulajiin, mikä on tässä joukkueessa paljon sanottu - voisimme osallistua yhtä hyvin kuorokilpailuihin!

 

IMG_3175.JPG

Pinja “Pinkku” Peräkylä: Taitava, kova, rohkea, peräänantaton Pinkku. Tällaisia pakkeja joukkue tarvitsee ja pelaat mielelläsi ja yhtä hyvin myös hyökkääjänä niin keskellä kuin laidassa. Pieniä fyysisiä vammoja on tullut, mutta sellaista se on - ja hyvällä fysiikkatreenillä niitä paremmin kestää.    

Viivi Happonen ja Julia Ukkonen: Olette joukkueen uusimmat tulokkaat. Tähän joukkueeseen on kaveriporukkana helppo tulla, mutta urheilullisesti ei. Jos asennetta ja kehittymishalua löytyy, missään ei tässä iässä aloittava pelaaja kehity nopeammin kuin täällä. Siitä te olette hyviä esimerkkejä! Vielä teitä ei ole pelikentällä nähty, mutta harjoituksissa peli kulkee jo niin että olette valmiita myös peleihin. Mahtavaa, että olette mukana. 

Ja lopuksi valmennus ja joukkueenjohto:

Johanna Junkkari: Kovin säbämimmi, jonka tiedän. Koko perhe on silkkaa salibandya. Johanna on pelaajana todella kova ja joukkueenjohtajana paras! Kiitos koko joukkueen puolesta! 

Ben Romsi: Saimme Rangersista kaksi Romsia, sen Emma “Romsi” Romsin, mutta myös isänsä Benin huoltajaksi. Ben on hyväntuulinen, mukava huoltaja, taitava teippaaja ja todella mies paikallaan!

Kimmo Halonen: Jabun isä ja pitkän linjan säbämies Kirkkonummelta. Tavoitteellisuus, kovat treenit ja hyvä huumori ovat Kimmon tavaramerkki. Mahtavaa, että olet mukana valmennustiimissä ja että homma yhteisjoukkueen myötä jatkuu ensi kaudelle!

Jari Junkkari: Mistä tällaisia tulee? Loistava pelaaja ja maailman paras valmentaja. Aina sydän paikallaan, mutta silti salibandyn lajiasiantuntija huipputasolla. Tyttöjen valmentaminen on oma maailmansa ja myös siinä Jari on - paras. Tytöt ovat tärkeämpiä kuin yksikään peli tai laji ylipäätään ja heidän eteensä Jari on ollut valmis tekemään sen mitä on vaadittu. Hattu päästä.

Miika Peräkylä: Tulit loppukaudesta mukaan fysiikkavalmentajaksi. Ehdottomasti kaipaamme apuasi jatkossakin - oma säbätaustasi ja ammatillinen osaamisesi tekevät sinusta loistavan valmentajan. Kun vielä meidän muiden tapaan teet usein tytöille malliksi mukana, kunto ei voi kuin kohota kaikilla. Ja kun valkkuna on nuori mies, ei se taida tyttöjä haitata.   

allekirjoittanut Mikko Jordman: Itsestään on vaikea sanoa mitään. Säbään tuli vähän hurahdettua höntsämielessä 90-luvulla, kun olin opettajana Tapanilassa ja kaikki luokan pojat pelasivat Eräsä - tai siltä se ainakin tuntui. Tytöistä ei kyllä pelannut kukaan? Siinä oli sitten vähän pakko perehtyä lajiin itsekin. Sen jälkeen tulikin 15v tauko ja omien tyttöjen aloittaessa löysin itseni kaukalon laidalta ja mailakaupasta niin usein, että käsky kävi Jarin kaveriksi ja myös höntsäpeleihin uudelleen. Tällä tiellä ja tällä hetkellä tämä on parasta elämässä.
IMG_3172.JPG
IMG_3173.JPG

Kiitos kaikille, niin tytöille, joukkueen toimihenkilöille kuin mahtavalle huoltajaporukalle! Kivaa on ollut ja tästä jatketaan eteenpäin. Nyt on Vihdissä myös muita tyttöjoukkueita, joten suunta ei ole kuin ylöspäin!

PANO_laivalla2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18.04.2018Salisusille uusia yhteistyösopimuksia
31.03.2018Salisusien kesäleiri 2018 - ilmoittautuminen on avattu
24.10.2017VSS Kotiturnaukset 2017
24.05.2017Kiinnostaako salibandy - 05- ja 06-syntyneiden poikien joukkueet etsivät pelaajia!
12.01.2017Salisusien olosuhdehankkeiden tilanne 12.1.2017
29.11.2016VSS XO jatkaa puhtaalla pelillä vitosdivarissa
27.11.2016C1-pojilla hyvä Eliitti-sarjan avausturnaus
30.10.2016C1-pojat Eliitti-sarjaan
17.10.2016C1-pojille tappio SCH:lle ja maukas voitto LoSB:ta
02.10.2016C1-pojille täysi pistepotti avausviikonlopun otteluista

Siirry arkistoon »