B-C tytöt kausikertomus

Share |
25.05.2017

Mistä lähdettiin?

VSS tytöillä on pitkä yhteinen tie takanaan ja sen yksi kulminaatiopiste oli viime kauden lopussa. Joukkue, joka vasta jokin aika sitten oli päässyt ylipäätään voittamisen makuun, voitti oman haastajasarjansa finaalissa Rangersin ja kesäkaudelle lähdettiin kultamitalit kaulassa. Ensimmäisen kerran ei kuitenkaan lähdetty lomailemaan, vaan kesäharjoituskaudelle. Tässä vaiheessa pari pelaajaa lopetti pelaamisen, mutta joukkueen runko säilyi kasassa, vaikka kokoonpano vähän pieneksi kutistuikin. Mukaan saatiin jokunen uusikin tyttö, joten tilanne oli hyvä.

tyttelit.png 

Kesäkaudella treenattiin Junkkarin Petrin johdolla. Tytöillä kasvoi kunto ja Petrillä elämänkokemus. Kivaa oli ja eteenpäin mentiin.  

 

Kausikertomus

Kaudelle lähdettiin jo perinteisen Eerikkilän leirin kautta. Leirillä käytiin tavoitekeskusteluja pelaajien kanssa ja yhteinen tavoite selkeni - sillä asenteella mennään, että vuoden päästä ollaan SM-karsinnassa. Leiri meni hyvin ja ainoa joka joutui sairastuvalle oli toinen valmentaja eli allekirjoittanut Mikko.

 

Näihin aikoihin tapahtui myös hieno unioni - edellisellä kaudella vastakkain otelleet VSS:n ja Rangersin tytöt muodostivat yhteisen joukkueen VSS:n alle. Kaudelle lähdettiin C:n haastajiin ja B:n kilpasarjaan. Alkukausi oli haastajissa VSS:n dominointia, B:n kilvassa peli oli useimmiten hyvää, mutta tulokset vaihtelivat. Tasollisesti tytöt pystyivät haastamaan hyvänä päivänä huippujoukkueita tasaväkisesti, mutta heikompana päivänä saatettiin hävitä voitettavissa olevia pelejä. Treenaaminen pysyi koko ajan hyvällä tasolla ja osallistuminen oli aktiivista. Valmennus ja joukkueenjohto vahvistuivat syksyllä myös kun Kimmo Halonen tuli mukaan valmennukseen ja Ben Romsi huoltajaksi, molemmat Rangersista.

 

Loppukaudeksi C-tytöt nousivat kilpasarjaan ja B-tytöt pelasivat välisarjaa. Myös C:ssä saatiin nyt opetella käsittelemään tappioita, B:ssä pelit vähän vastaavasti helpottuivat. Kausi meni ehkä hieman alavireisesti tuloksellisesti, mutta pelillisesti mentiin isoja askelia eteenpäin.

 

Tärkeä asia tällä kaudella oli myös se, että Katja Garton ja Aino Stick pääsivät pelaamaan Rangersin A-tyttöjen I divisioonaa Rangersin väreissä. Tiuku “Pipsa” Hyytiäinen taas pääsi ÅIF:in A-tyttöjen SM-sarjajoukkueeseen. Tästä onnittelut tytöille, mutta myös koko joukkueelle - tässä joukkueessa on mahdollista kehittyä kansalliselle huipulle asti. Muita henkilökohtaisia meriittejä voisi luetella: Talent alueleirit (Paula Jordman, Emma Romsi, Ida Olin, Emma Bifeldt, Jade Junkkari, Peppi Jordman, Katja Garton), Talentti-leiri (Paula Jordman, Jade Junkkari, kutsun saivat myös Katja Garton ja Peppi Jordman), maajoukkuepolku (Linnea Nevalainen VSS, Emma Romsi Rangers). Joukkueen tasosta kertoo eniten se, että niin mm. LOSB on ollut kiinnostunut pelaajistamme ja SB Pro yhteistyöstä joukkueemme kanssa.

ilme2.png

Yhteistyökuvio sai kuitenkin toukokuun puolivälissä hyvän päätöksen. Allekirjoittaneen ja Halosen Kimmon panoksella aivan määräajan tuntumassa (no, vain vähän sen jälkeen) saatiin perustettua ensi kaudelle yhteisjoukkue VSS-Rangers B-tytöt ja ilmoitettua se SM-karsintaan. Kauden huipennus Tallink Floorball Tournamentissa oli tehnyt jokaiselle selväksi, että tämä on aivan erityinen joukkue, josta kukaan ei halua jäädä pois!

Mitä nyt?

Kesäharjoittelukausi on käynnistynyt fysiikkavalmentaja Miika Peräkylän johdolla. VSS-Rangers on valmistautumassa elokuun karsintoihin ja sen myötä joukkueen historian parhaaseen kauteen. Pari tyttöä, Aino ja Pipsa, kasvaa nyt ulos B-tytöistä, mutta yhteys säilyy. Kesän aikana rakennetaan sellainen pohja, että voidaan rohkeasti ja ehjällä pelillä lähteä seuraavan kauden mittelöihin. Asenteenamme on: henkilökohtainen kehittyminen, joukkueen onnistuminen ja se, että on kivaa!

 
18.04.2018Salisusille uusia yhteistyösopimuksia
31.03.2018Salisusien kesäleiri 2018 - ilmoittautuminen on avattu
24.10.2017VSS Kotiturnaukset 2017
24.05.2017Kiinnostaako salibandy - 05- ja 06-syntyneiden poikien joukkueet etsivät pelaajia!
12.01.2017Salisusien olosuhdehankkeiden tilanne 12.1.2017
29.11.2016VSS XO jatkaa puhtaalla pelillä vitosdivarissa
27.11.2016C1-pojilla hyvä Eliitti-sarjan avausturnaus
30.10.2016C1-pojat Eliitti-sarjaan
17.10.2016C1-pojille tappio SCH:lle ja maukas voitto LoSB:ta
02.10.2016C1-pojille täysi pistepotti avausviikonlopun otteluista

Siirry arkistoon »