C-tytöt päättivät sarjakautensa

Share |
12.03.2017

girls.jpgC-tyttöjen kausi lähti liikkeelle haastajasarjan täydellisellä dominoinnilla. Kun noustiin kilpasarjaan monien odotusten ja vastustajien koventuessa myös mailan puristaminen lisääntyi dramaattisesti. Treenejä jaksettiin jatkaa ja onneksi nyt viimeisissä turnauksisa on löytynyt se vire, jolla homma kääntyy tyttöjen niin halutessa menestykseksi myös tulevaisuudessa! 

VSS:n C-tytöt jatkoivat lauantaina hyvään suuntaan kääntynyttä linjaa eilen Keravan Klondykessa. Eilisen lähtötilanne oli se, että edellisissä peleissä sekä B:ssä että C:ssä on ollut nähtävissä sitä, mikä syksyllä oli olemassa: pelaamisen ilo, hyvä yhteishenki ja uskallus tehdä niitä asioita, joita on harjoiteltu. Pientä epävarmuuttakin oli ilmassa. Jari oli omissa peleissään eikä siis paikalla. Anni, Jabu ja Pinkku olivat eri syistä pois rosterista. Viimeisen jännityksen toi sitten kyytien säätäminen, jonka ratkaisi lopulta Natan isä isolla sydämellä ja isolla autollaan.

Ensimmäisenä vastaan asettui siis Tiikerit. Pistetilanteen perusteella matsin olisi pitänyt olla täysin läpihuutojuttu Tiikereille. Niin ei todellakaan ollut. Peli lähti tasaisena käyntiin. Tytöt pelasivat juuri niin kuin oli sovittu - korkeaa karvausta, pelaajavartiointia, kovaa liikettä ja hyvää puhetta kentällä. Maalit menivät pelin alussa ensin Tiikereille 0-1 ajassa 6:21 ja 0-2 ajassa 18:47. Peli oli tasaväkistä ja tiukkaa

Kohdassa  20:43 tuli todellinen onnistuminen. Pallo oli Tiikereillä oman maalin takana. Cecci puolustajana vartioi keskiviivalla omaa pelaajaansa ja näki oikealla yläpuolella hyökkääjän vapaana, josta hän huusi Katjalle. Katja otti vapaan pelaajan nopeasti ja pakki maalin takana joutui ahdistettuna antamaan huonon syötön. Paula katkaisi se, kääntyi ja tälläsi hienon maalin. Tätä on Susityttöjen koko kentän peli. Ne pelaajat, joita en tilanteessa ehtinyt nähdä tekivät oman paikkansa täydellisesti eli peittivät omat vartioitavat pelaajat pois. Pelin johtaminen puheella onnistui myös hienosti. Juuri näin.


IMG_2323.JPG

Eeva teki loistavan nousun ja loistavan vedon, joka osui jonnekin oikeaan ylämummoon, valitettavasti maalinkehyksiin ja kimposi alas, mutta ei aivan maaliin. Loistava suoritus, joka olisi voinut kääntää koko pelin. Huomaa pallo toisessa kuvassa!


Tämän jälkeen Tiikerit meni tuloksellisesti menojaan ja peli päättyi 1-6. Peli oli silti hyvää ja iloista loppuun asti. Tuomareilta tuli joitakin erikoisia tuomioita ja vielä erikoisempia
IMG_2324.JPGtuomitsematta jättämisiä. Tunteetkin meinasivat kuumeta, kun  vastustaja otti turhan kovaa. Hyvin pysyi pelihuumori päällä ja nimenomaan ykköskentän puolihullu junioriporukka piti iloisen tunnelman päällä. Hyökkäystä sekoitti jonkin verran se, että Ida täytyi pudottaa neljänneksi pakiksi välillä, jotta pakit jaksoivat. Kolmelle pakille kyyti oli kovaa sarjakärkeä vastaan - luonnollisesti! Jade oli oma loistava itsensä. Joitakin aivan jäätäviä koppeja, vaikka yksi maali varmasti ainakin hetken harmitti. Meillä ei lasketa virheitä tai manailla huonoa tuuria, vaan niistä opitaan ja mennään iloisesti eteenpäin.


Toisessa pelissä vastaan tuli sitten Blackbirds eli sarjan toisesta päästä, pisteiden valossa siis täysin tasavertainen joukkue. Ensimmäisen pelin jälkeen oli käyty yhdessä läpi sitä, missä onnistuttiin (hyvässä vartioinnissa, pelirohkeudessa, pelinopeudessa) ja sitä missä oli parannettavaa: vain ykköskenttä “Termiitit” oli onnistunut monipuolisessa liikkeessä myös hyökkäyssuuntaan. Se ei ollut varsinainen yllätys, sillä he ovat ykkönen nimenomaan liikkeen takia ja siksi sitä kenttää ei ole viime aikoina hajoitettu.nettiin_22.jpg

Nyt kakkosen ja kolmosen laitureille painotettiin seuraavaa: tee tyhjää tilaa, mene tyhjään tilaan ja iske aina kun on paikka. Iitu tiivisti tämän hienosti kahdeksi käsimerkiksi, joista nyt ei valitettavasti ole videota :) Edellisessä pelissä ongelmana oli ollut että kakkosen ja kolmosen jäätävän taitavat sentterit Katja ja Ida eivät olleet saaneet tilaa tekemiselleen, kun koko hyökkäys liikkui ahtaassa tilassa kohti maalia. Puolustajilla oli ollut aika helppo työ ajaa hyökkäys sumppuun ja saada mailataitavat Ida ja Katja eliminoitua.


nettiin1.jpgToiseen peliin lähdettiin eri ilmeellä. Vastustaja ei
todellakaan ollut samalla tasolla, joten hyökkäysuuntaan lähdettiinkin pelaamaan alakolmiota kapteeni Ceccin ohjeesta. Ja hyvin sujui. Laiturit kakkosessa ja kolmosessa saivat hyvää liikettä aikaan ja Kimmo kävi sitä vielä erikseen pelin aikana vaihtopenkillä selvittämässä. Ykkönen jatkoi omaa vahvaa peliään. Katja, Ida ja Eeva pääsivät taidolla ja nopeudella yhä uudelleen esiin, kun Nata, Iitu ja Kaisla tekivät järkevää ja johdonmukaista liikettä hyökkäyspäässä. Tee tyhjää tilaa, mene tyhjään tilaan ja iske! Puolustajat loistivat nopeudella, rauhallisuudella ja mailataidolla.


idanata.jpgKolmannessa erässä meinasi tulla tiukkaa. Vastustaja alkoi karvata ylempää ja meidän pakkimme alkoivat paineessa antamaan sen yhden ylimääräisen “varman päälle” syötön. Peli oli meidän hallinnassamme, mutta vastustaja sai vaarallisia vastaiskuja. Juuri kun pakit olivat vuorollaan käyneet vaihdossa pelkäänmässä häviötä, kentälle ilmestyi salaperäinen tahtoratkaisija “Pyllis”. Otti pallon omalla alueella, käytti keskelle jäävän tyhjän tilan (joka sinne oli tehty) ja tälläsi pallon vastustamattomasti verkon perille. Peli oli taputeltu!


Palautetta tytöille yksitellen:

Romsi: mahtavaa, että tulit paikalle, vaikka jalka on paketissa ja muutenkaan et ole voinut tässä joukkueessa pelata. Juuri tällainen joukkue me haluamme olla!


jade_ja_cecci.jpgJade
: Olet aivan loistava maalivahti, pelasit hienot pelit. Otat loistavia vaikeita koppeja tärkeissä paikoissa ja pidät joukkueen pystyssä vaikeissa tilanteissa. Et menetä peli-iloa vaikka on vaikeita vaiheita joukkueella. Mahtavaa, että olet osa junioritiimin hengenluojia nykyään!

Emma: ensimmäisessä pelissä hienoa fyysistä kovuutta Tiikereitä vastaan. Mailataitosi ja nopeutesi ovat tosi korkealla tasolla. Pelasit hienot pelit ja tukka oli hyvin tokassa pelissä.peppi.jpg

Peppi: taisit olla vähän kipeä, koska yleensä jalka ei lopu koskaan, mutta nyt oli tiukkaa ekan pelin vauhdissa. Loistavaa itseluottamusta ja mailataitoa näkyi Tiikerien kovaa jengiä vastaan - jos pallo on sen kanssa tullaan ja mennään. Toisessa pelissä ei ollut enää edes jaksamisen kanssa ongelmaa. Nopeus, kunto ja mailataito ovat kaikki vahvuuksiasi, myös eilen.

Cecci: The Captain! Joukkueen hengen ja pelimoraalin vartija. Luotettava pakki, vahva 1:1 pelaaja, nopea pelin kääntäjä, taitava ratkaisija. Näitä kaikkia myös eilen. Joskus tiukassa paikassa koko joukkueen murhe meinaa lastautua hartioille, mutta kyllähän ne hartiat kantavatkin. Loistavaa pelaamista, loistavaa johtamista puheella niin kaukalossa kuin penkillä.

kaisla.jpg

Kaisla: Paransit päivän mittaan paljon. Etenkin toisessa pelissä liike ja ketjun yhteistyö sujui hyvin. Myös pallollisessa pelissä oli hyviä juttuja. Potentiaalia on vielä enempäänkin, jos vaan ehdit panostaa treenaamiseen.

Ida: Wow! Suoraviivaista pelaamista kohti maalia jo ensimmäisessä pelissä, vaikka silloin joukkuehyökkäyksen leveys ei oikein  onnistunut ja syöttötiloja ei tahtonut löytyä. Taitavana pakkina hoidit puolustuspäätä hienosti ja omalla panoksella siirsit painopistettä aina kohti vastustajan maalia. Toisessa pelissä jatkoit samaa ja ketjun paremman yhteispelin ja sen “tee tilaa, mene tilaan, iske!” taktiikan avulla sait myös itse enemmän tilaa käyttää loistavaa mailataitoasi ja pelinäkemystäsi.

Nata: Olet todellinen lahjakkuus, joka todistaa, että vielä B-ikäisenä voi aloittaa uuden lajin menestyksekkäästi. Mailataitoa ei vielä niin paljon voi ollakaan - tosin se menee järkyttävällä vauhdilla eteenpäin - mutta fysiikkaa ja motorista taitoa senkin edestä. Iloinen ja rento tekeminen näyttää tuovan tulosta. Toisessa pelissä pääsit opettelemaan pelivauhdissa sitä liikettä ja se menikin vaihto vaihdolta paremmin. Jatka samaa!

Eeva: Ou jee! Sinulla on asennetta ja vauhtia löytyy pelissä aina vielä se 20% enemmän kuin harjoituksien perusteella näyttäisi. Et halua hävitä yhtään 1:1 tilannetta ja haluat tehdä omia ratkaisuja. Näytit tahdon ja taidon yhdistelmää hienosti molemmissa peleissä.

Katja: mailataituruutta ja peliälyä suoraan maailman huipulta. Ensimmäisessä pelissä se ei tullut oikein näkyviin, kun ketjun yhteispeli ei vielä luonnistunut ja puolustajat pääsivät turhan helposti estämään ratkaisujasi. Tuomaritkaan eivät oikein olleet puolellasi. Toisessa pelissä, kun tilaa oli ja ketju pelasi hyvin yhteen, taito ja nerokkuus tulivat esille. Mahtavaa! *erikoismaininta* siitä miten halusit johtaa ketjua onnistimaan!eevaiitu.jpg

Iitu: Voiko joku tahtoa enemmän kuin Iitu? En usko. Joka tilanne loppuun asti ja eilen vielä erityisen hyvällä, iloisella mielellä. Olit loistava osa omaa ketjua ja paransit sitä “tee tilaa, mene tilaan, iske!” pelaamista mahtavasti toisen pelin aikana. Myös halu tehdä omia ratkaisuja on kova - ja kykyäkin on jo nyt, koska pistetili karttui eilenkin. Tie on auki!

Linnea: nopean liikkumisen ja terävien ratkaisujen loistoa, eilenkin. Sinusta ei pääse ohi millään keinolla. Pelaat termiittiketjun yhtenä osana ja se toimii kuin vetoketju. Oli peli C tai B, vastustaja kalpenee liikkeeseesi. Ja sekä kykyä että halua ratkaista tilanteet löytyy!termiitit.jpg

Mea: Olet aina ollut taitava ja älykäs pelaaja, futistausta näkyy. Kovuutesi tilanteissa on ihailtavaa. Mailataito on noussut kovalle tasolle ja samoin oma halu ja kyky ratkaista tilanteita. Olet ja olit eilen yhdellä sanalla sanottuna: vaarallinen!

Paula: tekemisen tinkimättömyys - aina loppuun asti - on ollut vahvuutesi aina. Nyt mukaan esimerkiksi eilen on tullut suoraviivaisuutta ja uskallusta tehdä omia päätöksiä ja ratkaisuja. Eilinen maali syntyi juuri siitä, kun koko ketju uskaltaa pelata ja luottaa toisiinsa. Ja kun tilaisuus tulee, tehdään oma nopea ratkaisu. Näin meni, vaikka siellä ei silloin se tuttu termiitti-ketju ollutkaan kentällä.


Koko joukkue:

ILOA! TAITOA! TAHTOA! KESTÄVYYTTÄ HENKISESTI JA FYYSISESTI! YHTEISHENKEÄ!

Tarvitsemme loistavan puolustuksen, koko joukkueen yhteisen kovan hyökkäyksen ja ne ratkaisijat, jotka laittavat pallon maaliin!

Valmennus kiittää!

T. Mikko   

 
18.04.2018Salisusille uusia yhteistyösopimuksia
31.03.2018Salisusien kesäleiri 2018 - ilmoittautuminen on avattu
24.10.2017VSS Kotiturnaukset 2017
24.05.2017Kiinnostaako salibandy - 05- ja 06-syntyneiden poikien joukkueet etsivät pelaajia!
12.01.2017Salisusien olosuhdehankkeiden tilanne 12.1.2017
29.11.2016VSS XO jatkaa puhtaalla pelillä vitosdivarissa
27.11.2016C1-pojilla hyvä Eliitti-sarjan avausturnaus
30.10.2016C1-pojat Eliitti-sarjaan
17.10.2016C1-pojille tappio SCH:lle ja maukas voitto LoSB:ta
02.10.2016C1-pojille täysi pistepotti avausviikonlopun otteluista

Siirry arkistoon »